Door zoekmachine optimalisatie gevonden worden in Google

U heeft een prachtige website en wilt natuurlijk goed gevonden worden in Google.
Dat doen we door middel van zoekmachine optimalisatie.

Als u een nieuwe website (een nieuwe domeinnaam)  heeft begint u niet direct bovenaan in Google. Domeinnamen die al langer bestaan komen hoger op de Google-ladder te staan dan nieuwe domeinnamen. Dat is een kwestie van tijd. Maar we kunnen wel andere maatregelen nemen om hoger te scoren.

 

SEO

Door zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd (Search Engine Optimization) kan je zorgen dat je website hoger in Google scoort.

Door je webpagina’s te voorzien van de juiste metatags en een goede opbouw van uw teksten en andere content kan uw website veel hoger gaan scoren in Google.

Belangrijk hierbij zijn:

  • Metatags
  • De juiste opbouw van de pagina’s
  • Gebruik de juiste zoekwoorden in de body tekst
  • Social Media op uw website
  • Links naar uw website vanaf andere (goede) websites
  • Juiste titels van de pagina’s
  • De naam en de omschrijving van de afbeeldingen

 

Metatags en zoekmachine optimalisatie

Metatags spelen een grote rol bij zoekmachine optimalisatie. Metatags vertellen een zoekmachine waar een website over gaat. Vooral de title tag en de description metatag zijn erg belangrijk. Deze worden weergegeven bij de zoekresultaten van zoekmachines.
Daarnaast is de keywords metatag voor sommige zoekmachines ook belangrijk.

Daarbij is het van belang dat u weet welke zoekwoorden uw doelgroep gebruikt, hoe vaak ze gebruikt worden en waar men naar zoekt.

Metatags plaats je in de broncode van een webpagina. Voor WordPress zijn er diverse SEO plug-ins te vinden op internet. Deze kan Adja Webdesign voor u installeren.

(bekijk hier ook een artikel over metatags)